Supernova: eind september vierdaagse hoogmis van de technologie in Antwerpen

Gepubliceerd op 20 maart 2018

Van 27 tot en met 30 september zal in Antwerpen het technologiefestival SuperNova plaatsvinden. Vier dagen lang zal op het Antwerpse Eilandje alles in het teken staan van technologie en vernieuwing.

"Met SuperNova willen we de wereld aan Vlaanderen laten zien en omgekeerd", zegt Pascal Cools, directeur van Flanders DC, een van de organisatoren van het festival.

De vierdaagse hoogmis van de technologie wordt georganiseerd door Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemen in de creatieve industrie, en Scale-Ups.eu, een platform dat technologiebedrijven wil helpen doorgroeien. Het festival krijgt ook de steun van de Vlaamse overheid.

Naast een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers is er onder meer nog een technologiebeurs en een gratis publieksspektakel waar het publiek kan kennismaken met allerlei innovaties op het vlak van wonen, werk, voeding, winkelen, ...

Zo wordt de mogelijk impact van robotten op de werkvloer tastbaarder gemaakt, net als de mogelijke impact van zelfrijdende voertuigen op onze mobiliteit.

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters kijkt uit naar SuperNova. "Op SuperNova willen we iedereen laten proeven van de wereld van morgen. We staan op de drempel van een fantastische tijd. Een bezoekje aan SuperNova zal je nog meer zin doen krijgen in alle technologische evoluties die op ons afkomen."

Meer informatie is terug te vinden op: www.supernovafest.eu

Supernova: eind september vierdaagse hoogmis van de technologie in Antwerpen https://t.co/deEswpkdcL #supernova #Antwerpen pic.twitter.com/rrdY47V46i

— Departement EWI (@Departement_EWI) 20 maart 2018

Follow @supernova_eu

(Bron: Belga)

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.