Supernova: eind september vierdaagse hoogmis van de technologie in Antwerpen

Filter items
Nieuws
20 maart 2018

Van 27 tot en met 30 september zal in Antwerpen het technologiefestival SuperNova plaatsvinden. Vier dagen lang zal op het Antwerpse Eilandje alles in het teken staan van technologie en vernieuwing.

"Met SuperNova willen we de wereld aan Vlaanderen laten zien en omgekeerd", zegt Pascal Cools, directeur van Flanders DC, een van de organisatoren van het festival.

De vierdaagse hoogmis van de technologie wordt georganiseerd door Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemen in de creatieve industrie, en Scale-Ups.eu, een platform dat technologiebedrijven wil helpen doorgroeien. Het festival krijgt ook de steun van de Vlaamse overheid.

Naast een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers is er onder meer nog een technologiebeurs en een gratis publieksspektakel waar het publiek kan kennismaken met allerlei innovaties op het vlak van wonen, werk, voeding, winkelen, ...

Zo wordt de mogelijk impact van robotten op de werkvloer tastbaarder gemaakt, net als de mogelijke impact van zelfrijdende voertuigen op onze mobiliteit.

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters kijkt uit naar SuperNova. "Op SuperNova willen we iedereen laten proeven van de wereld van morgen. We staan op de drempel van een fantastische tijd. Een bezoekje aan SuperNova zal je nog meer zin doen krijgen in alle technologische evoluties die op ons afkomen."

 

Meer informatie is terug te vinden op: www.supernovafest.eu

(Bron: Belga)

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Vlaanderen en Nederland zoeken toenadering voor transformatie naar digitale industrie

  23 april 2018

  Vlaanderen en Nederland gaan samen de transformatie naar de digitale industrie aanpakken. Het project 'Fokus' moet ervoor zorgen dat zeven kennislabs in Nederland en Vlaanderen intensief gaan samenwerken.

 • ITG wil met 'outbreakteam' klaar zijn voor veldonderzoek bij volgende epidemie

  23 april 2018

  Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) heeft maandag haar 'outbreak research team'-project voorgesteld. Vlaams minister van Wetenschap Philippe Muyters looft het initiatief, waarvoor Vlaanderen 2,5 miljoen euro steun uittrekt. "We kunnen fier zijn dat we vanuit Antwerpen de wereld een beetje beter kunnen maken", stelde hij.

 • Vlaamse regering maakt 735.400 euro vrij voor Blue Energy-project

  20 april 2018

  De Vlaamse regering maakt 735.400 euro vrij om Blue Energy in Vlaanderen te promoten. Blue Energy is energie die gewonnen wordt op zee door offshore wind en de getijden. Dat maakten Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters bekend.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 april 2018)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 april 2018)

  20 april 2018

  O.a. wijziging hinderpremie, benoeming leden Koninklijke Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en goedkeuring co-financiering EFRO Vlaanderen 2014-2020 Project 'Blue Accelerator'.

 • 3 miljoen euro voor nieuwe werkgelegenheid op oude Ford Genk-site

  3 miljoen euro voor nieuwe werkgelegenheid op oude Ford Genk-site

  20 april 2018

  Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering vandaag 3 miljoen euro superstrategische transformatiesteun toe aan logistiek bedrijf H.Essers. Op de terreinen van de oude Ford-fabriek bouwt het aan Dry Port Genk, een innovatieve logistieke chemiesite waar plaats zal zijn voor minstens 420 nieuwe medewerkers.