Supernova: grootste toekomstfestival in Vlaanderen

Gepubliceerd op 10 september 2018
Het drijvende paviljoen van de haven van Antwerpen op Supernova

Het leven van morgen

Tijdens het weekend van 29 en 30 september kan het grote publiek het leven van morgen ervaren via demo’s van 200 bedrijven op 16 locaties verspreid over Het Eilandje in Antwerpen.

Op 27 en 28 september kan een professioneel publiek er terecht voor een conferentie met wereldsprekers, een event voor scale-ups die investeringen zoeken en een technologiebeurs met 90 bedrijven die hun nieuwste technologie zullen tonen.

Tot slot kunnen mensen op zoek naar een job in de technologiesector via een app zich kandidaat stellen bij de bedrijven aanwezig op het festival.

Flanders Technology International

Minister Muyters: “We kunnen niet onderschatten hoe belangrijk wetenschap en technologie is voor Vlaanderen. Het verandert ons leven en kan oplossingen bieden voor uitdagingen waar we voor staan. Met de Vlaamse overheid investeren we jaarlijks honderden miljoenen aan innovatie. Het was altijd moeilijk om te laten zien waar dat geld naartoe gaat."

"Daarom steunde ik direct SuperNova: het is de eerste keer sinds Flanders Technology International dat we aan een groot publiek op zo’n schaal kunnen tonen welke topinnovaties ontwikkeld worden in Vlaanderen.”

> Naar de website van Supernova

Videofragment Kanaal Z

Supernova Expedition

(Bron: Persbericht Flanders DC: Van een vliegende auto tot een cocktailrobot, ontdek ons leven van morgen op SuperNova, het festival van de toekomst)

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.