Vier strategische onderzoekscentra creëren 109 spin-offs

Gepubliceerd op 11 februari 2016

Vier strategische onderzoekscentra creëren 105 spin-offs Spin-offs

Imec, iMinds, VIB en Vito hebben sinds hun oprichting in totaal 109 spin-offs opgericht.

Bekijk hier de volledige lijst:

- Imec spin-offs

- Vito spin-offs (*)

- iMinds spin-offs

- VIB spin-offs

(*) Aan deze lijst moeten nog 2 recente spin-offs van 2015 worden toegevoegd: UniFly en de Laser Cladding Venture

Brugfunctie tussen fundamenteel en toegepast onderzoek

Strategische onderzoekscentra (SOC's) zijn ontstaan dankzij de excellente én relevante resultaten van het academisch wetenschappelijk onderzoek op de brede wetenschapsdomeinen van micro- en nano-elektronica, biotechnologie en breedbandtechnologie.

Met het oog op economische en maatschappelijke valorisatie streven we voortdurend naar een gepaste verhouding tussen het gerichte en het niet-gerichte onderzoek. In dat opzicht vervullen de strategische onderzoekscentra de dag van vandaag een noodzakelijke brugfunctie tussen het fundamenteel en het toegepast onderzoek.

De SOC's spelen dan ook een belangrijke rol in de transformatie van de Vlaamse economie. Het vermarkten van hun kennis via de (mede) oprichting van spin-offs vormt hiervan een belangrijk onderdeel.

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.