Vlaamse Energiecluster wordt Flux50

Filter items
Nieuws
11 mei 2017

Smart Energy Region

De Vlaamse Energiecluster gaat voortaan door het leven als Flux50, waarbij Flux verwijst naar stroom en 50 naar de klimaatdoelstellingen tegen 2050.

Flux50 moet Vlaamse bedrijven uit de ENERGIE-, IT- en bouwsector helpen om commerciële doorbraken te realiseren bij de transitie naar een duurzaam energiesysteem, via living labprojecen in vijf themagebieden.

De Vlaamse Energiecluster werd een jaar geleden voorgesteld als samenwerkingsverband tussen de Vlaamse overheid, de onderzoekswereld en de industrie om van Vlaanderen een "smart energy region" te maken, een regio waar productie en verbruik van hernieuwbare ENERGIE slim op elkaar worden afgestemd.

Vlaams minister voor innovatie Muyters:

"Het energievraagstuk is een van de belangrijkste uitdagingen van de toekomst . Met het clusterbeleid zorgen we ervoor dat ondernemingen, kennisinstellingen en de overheid de handen in elkaar slaan om een antwoord te vinden op die uitdagingen."

Living labs

De drijvende krachten achter het project zijn Smart Grids Flanders, Voka, Agoria, VCB, Pixii-Kennisplatform Energieneutraal Bouwen, Living Tomorrow, Energyville, UGent en iMinds.

Bernard De Potter, administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO):

"Flux50 gaat innovatietrajecten opstarten in vijf thematische domeinen of innovatorzones: energiehavens, microgrids, multi-energietoepassingen op wijkniveau, energy cloud toepassingen en intelligente renovatie. De klemtoon ligt op de realisatie van internationaal vermarktbare slimme energietoepassingen."

Frederik Loeckx, algemeen directeur van Flux50:

"Onze nieuwe naam klinkt internationaal en ambitieus. Eerder deze maand lanceerden we een oproep tot haalbaarheidsstudies, die loopt tot 31 mei. Het is de bedoeling om in 2018 de eerste living labs op te starten."

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Lut Bollen

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
02 553 59 96

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.