Vlaanderen verlengt aanvraagperiode voor energiesteun

Gepubliceerd op 13 januari 2023

Bedrijven die daarbij worden door de Oekraïnecrisis, kunnen steun krijgen om het hoofd boven water te houden en de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden. Voorafgaand aan een bredere evaluatie, verlengt de Vlaamse Regering alvast de aanvraagperiode voor de energiesteun tot 31 januari.

De Vlaamse Regering stelt in totaal 250 miljoen euro ter beschikking voor steun aan bedrijven die zwaar getroffen zijn door de stijgende energieprijzen. Een eerste schijf van 125 miljoen euro is daarvoor reeds ingezet.

In afwachting van de verdere evaluatie, heeft minister Brouns de aanvraagperiode met twee weken verlengd.

‘We houden de vinger aan de pols en staan klaar om snel te schakelen,’ concludeert minister Brouns. ‘Ik wil de competitiviteit van onze ondernemingen bewaken.’

>> Vraag hier jouw steun aan 

Dit kan je ook interesseren

09 maart 2023

Europese Commissie versoepelt (tijdelijk) staatssteunregels

De Europese Commissie heeft een nieuw pakket maatregelen goedgekeurd voor het (tijdelijke) Crisis- en Transitiekader. De nieuwe steunmaatregelen moeten de groene transitie helpen ondersteunen, dit in het kader van de European Green Deal.
27 januari 2023

Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

Bedrijven die geconfronteerd worden met stijgende energie-uitgaven als gevolg van de Oekraïnecrisis konden reeds energiesteun aanvragen voor het vierde kwartaal van 2022. Vandaag werd op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns dit pakket uitgebreid voor het eerste kwartaal van 2023.
04 januari 2023

Vernieuwde overbruggingslening loodst alle gezonde ondernemingen doorheen de energiecrisis

Sinds 28 februari van vorig jaar biedt de Vlaamse Regering de overbruggingslening aan. Op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns besloot de Vlaamse Regering om de overbruggingslening verder uit te breiden in het kader van de huidige energiecrisis.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.