Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

Gepubliceerd op 07 juli 2017
Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering. De begeleiding bestaat uit inzet van tijd en expertise gedurende het volledige aankooptraject. De cofinanciering betreft een deel van de kosten voor de organisatie van marktconsultaties, het inhuren van externe expertise, en vooral de aankoop van Onderzoek en Ontwikkeling of de uitvoering van validatie- of testfasen van de aan te kopen oplossingen.

Tweede oproep

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) lanceert op woensdag 27 september 2017 zijn tweede oproep voor projectvoorstellen.  Uiterste indiendatum is vrijdag 1 december 2017. 

De basisprincipes van deze oproep voor voorstellen zijn dezelfde als deze van de eerste oproep

  • De oproep richt zich opnieuw tot alle organisaties uit de publieke sector in Vlaanderen die ressorteren onder de wet op de overheidsopdrachten.
  • De projectvoorstellen die in aanmerking komen zijn initiatieven gericht op de validering of de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die invulling geven aan specifieke noden of uitdagingen van de overheid of van de ruimere publieke sector.
  • Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering vanuit het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten.

Infosessie

Bij de lancering van de oproep voor projectvoorstellen organiseren we eveneens een infosessie.  Deze is gepland op maandag 16 oktober 2017 om 13.30u in het Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel.  Save the date !

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten door hieronder uw e-mailadres achter te laten.

 

Veerle Lories
Projectleider
Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)

Dit kan je ook interesseren

22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
20 maart 2024

Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen tiende Europese regio

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben vorig jaar ruim 2.500 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB), een lichte daling na het recordjaar 2022. Het aantal aanvragen vanuit Vlaanderen steeg daarentegen wel, van 1728 aanvragen in 2022 naar 1755 aanvragen in 2023 (+1,6%)

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.