Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

Gepubliceerd op 24 januari 2023

In de publicatie 'Een doctoraat en ondernemerschap' wordt het carrièrepad van ondernemerschap uitgelicht. De publicatie laat onderzoekers en stakeholders aan het woord over de wisselwerking tussen een doctoraat en ondernemerschap.

Er is aandacht voor verschillende perspectieven, sectoren en disciplines. Elke invalshoek en ondernemersverhaal is uniek maar er komen enkele rode draden aan bod. 

De publicatie biedt eveneens een overzicht van de verschillende diensten en platformen in Vlaanderen die van nut kunnen zijn bij het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Ontdek de inzichten van stakeholders en het unieke perspectief van de onderzoekers rond hun ondernemerstrajecten in "Een doctoraat en ondernemerschap".

De publicatie is hieronder of via de website van ECOOM te lezen.

'Een doctoraat en ondernemerschap' is een publicatie van Het Expertisecentrum voor Onderzoeks- en Ontwikkelingsmonitoring (ECOOM). Deze onderzoekt de verschillende carrièrepaden van doctoraathouders. Hier worden zowel academische als niet-academische carrièrepaden onder de loep genomen.

Dit kan je ook interesseren

26 oktober 2023

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (26 oktober 2023)

Vraag om uitleg over het terugvorderen van de toegekende steun aan papierfabrikant Sappi in Lanaken, het ondersteunen van doctorandi en de Wetenschapsbarometer 2023.
03 oktober 2023

Ondanks uitdagingen kent Vlaanderen nog steeds groot aantal startende ondernemers

Hoewel de maatschappelijke perceptie rond ondernemerschap enigszins is verslechterd en Vlamingen over het algemeen weinig opportuniteiten zien om te ondernemen, blijft het aantal personen die toch een eigen zaak opstarten groot. Dat blijkt uit de zevende bevraging die ECOOM-STORE UGent eind 2022 uitvoerde bij meer dan 1000 Vlamingen tussen de 18 en de 64 jaar.
28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.