FRIS - Flanders Research Information Space

Filter items

Onderzoeksgegevens van de Vlaamse universiteiten, hogescholen en tal van onder­zoekscentra

Meer dan 42.000 onderzoeksprojecten. 85.000 onderzoekers. 458.000 wetenschappelijke publicaties. Maak kennis met Flanders Research Information Space (FRIS). Deze schat aan onderzoeksgegevens en -resultaten ligt te wachten om gebruikt te worden. Door jou.

FRIS brengt al het (gedeeltelijk) publiek gefinancierde onderzoek in Vlaanderen voor je samen.

Via FRIS vind je meer informatie over onderzoe­kers, hun projecten en publicaties, en sneller je weg naar experts en expertise. Met de onder­zoeksgegevens uit FRIS gaan deuren voor je open die anders gesloten blijven. Meer detailinformatie over de inhoud van het portaal vind je hier. FRIS werkt volop aan de verbreding van de inhoud. Binnenkort zal je er ook informatie over wetenschappelijke apparatuur, octrooien en datasets kunnen vinden.

FRIS is een bron van inspiratie voor rapportering, analyses en statistieken, om de beleidsvorming te verbeteren en beter in te zetten op trends.

FRIS wil onderzoekers dichter bij elkaar brengen, interdisciplinair onderzoek stimuleren, networking tussen onderzoekers mogelijk maken en experten helpen vinden in bepaalde disciplines. 

De Vlaamse universiteiten, hogescholen en tal van andere onder­zoeksinstellingen in Vlaanderen hebben hun data­banken al rechtstreeks aan FRIS gekoppeld. Zo stromen hun onderzoeksgegevens automatisch door.

Wijzigt een onderzoeks­centrum iets in zijn databank? Dan zie je die aanpassing meteen in FRIS.

Hoe krijg je  toegang tot die schat aan informatie?

Op 2 manieren.

Via het webportaal  www.researchportal.be waar je alles wat je wilt weten over onderzoek in Vlaanderen terugvindt.

Of, via onze gratis opendata-licentie waar je alle onderzoeksgegevens opvraagt die je voor je eigen onderzoek en ontwikkeling  wilt gebruiken. De ‘open data’ zijn beschikbaar via het FRIS onderzoeksportaal en via open API's. Verdere beschrijving van de FRIS services vind je hier

 

Folder

 

> Bestel of download ze hier

Video

Radiofragment Zomergasten Radio 1

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Ils De Bal

Afdeling Onderzoek
Projectleider
0496 22 08 36