MamaMito

Filter items

Dit project, ingediend door de KU Leuven, gaat over genetische genealogie (afstammingsleer)

Het onderzoeksvoorstel ‘MamaMito’ heeft tot doel om het brede publiek aan te sporen hun maternale stamreeksen op te stellen (in plaats van enkel hun klassieke paternale lijn), deze uit te breiden en beschikbaar te maken voor wetenschappelijk onderzoek.

Deelnemers leveren onder begeleiding van vrijwilligers en onder grondige kwaliteitscontrole hun stamreeksgegevens in op zoek naar verwante koppels in maternale lijn. Dit levert een unieke en kwalitatieve database op met nieuwe gegevens voor historisch demografisch onderzoek. 200 genealogische koppels van maternale verwanten die voldoen aan vooropgestelde voorwaarden zullen vervolgens uitgenodigd worden voor een genetisch onderzoek om de koppeling tussen de stamreeks met het mitochondriale DNA te maken.

Deze koppeling zal de deelnemers bijkomende informatie verschaffen over hun maternale stamreeks en zal de academici het mogelijk maken hun interdisciplinaire onderzoeksvragen te beantwoorden en innoverende maatschappelijk relevante toepassingen te realiseren binnen de forensische en biomedische wetenschappen, sociobiologie en historische demografie.

Voor meer informatie: maarten.larmuseau@kuleuven.be

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.