Snapp de natuur

Filter items

Snapp de natuur ontwikkelt een innovatieve mobiele applicatie.

De beste automatische soortherkenning van Europa vertelt je in een snap welk dier of plant je voor je lens hebt, wat anderen al zagen in je buurt en hoe elke snap bijdraagt aan onze kennis over onze natuur. Leer bij over de soorten die je gesnapt hebt en vergelijk jezelf met anderen.

Onder je profiel vind je motiverende uitdagingen en spel-aspecten die op maat aangeboden worden afhankelijk van je groeiende interesses. Je kan er ook jezelf of anderen uitdagen.

Met elke snap en vooral met elke uitdaging die je aangaat worden je natuurwaarnemingen bruikbaar voor steeds meer vraagstellingen in het natuuronderzoek terwijl je zelf de natuur in je buurt steeds beter snapt.

Door de applicatie erg laagdrempelig aan te bieden en de gebruikers op een innovatieve manier te profileren kunnen we de gebruikerservaring in elke stap van het proces centraal houden.

Het team achter Snapp de natuur combineert de expertise van het Vlaamse expertisecentrum rond biodiversiteit en het neusje van de zalm in de gaming sector.

Natuurpunt Studie, die sinds 2008 waarnemingen.be beheert en de overkoepelende organisatie die dit ook in Nederland en de rest van de wereld aanbiedt, gaan in samenwerking met Howest hogeschool Kortrijk en Mintlab KU Leuven, gespecialiseerd in gebruikerservaring en gamificatie.

Samen zetten we in dit project specifiek in op het overbruggen van de kloof tussen de noden van wetenschappers en wat een applicatie moet doen om jongeren en een breed doelpubliek aan te spreken en te motiveren.

Door de brede gebruikersgemeenschap real-time aan te sturen met uitdagingen op hun maat kunnen actuele wetenschappelijke vragen sneller dan ooit beantwoord worden in deze snel veranderende wereld. 

Contact

Hannes Ledegen, Natuurpunt Studie, Hannes.ledegen@natuurpunt.be

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.