Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 januari 2024)

Gepubliceerd op 18 januari 2024

Vraag om uitleg over de toegang tot federale databanken in het kader van de controles op de coronasteun

Vraag om uitleg over een transformatiegericht innovatiebeleid

Dit kan je ook interesseren

30 juni 2021

Vlaanderen doorbreekt voor het eerst 3%-norm O&O-bestedingen

Voor het eerst doorbreekt Vlaanderen de norm van 3% van het bbp aan onderzoek en ontwikkeling. Alle bedrijven, overheden en kennisinstellingen in Vlaanderen hebben in 2019 samen 3,35% van het bbp geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Daarmee zit Vlaanderen ver boven het Europees gemiddelde en staan we na Zweden op plaats 2 in Europa. Zo laten we landen als Oostenrijk en Duitsland achter ons.
21 juni 2021

Vlaanderen en België voor het eerst ‘innovatieleiders’ in Europa

Jarenlange gezamenlijke inspanningen van kennisinstellingen, bedrijven én overheden lonen: België (4e op 27 lidstaten) en Vlaanderen (27ste op 240 regio’s) behoren voor het eerst tot de groep ‘innovatieleiders’ binnen de EU. Dat blijkt uit het net verschenen Europees Innovatie Scorebord (EIS) en het Regionaal Innovatie Scorebord (RIS).
11 januari 2024

Nieuwe publicatie 'STI in Flanders 2024'

Vandaag presenteren we vol trots de editie 2024 van onze ‘STI in Flanders’. Deze Engelstalige publicatie gaat uitgebreid in op het wetenschaps-, technologie- en innovatiebeleid in Vlaanderen, belicht belangrijke cijfers en indicatoren, beschrijft het onderzoeks- en innovatielandschap, en geeft een overzicht van de belangrijkste actoren op het gebied van O&O&I.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.