Driekwart van de Vlaamse steun aan bedrijven is innovatiesteun, met toenemende aandacht voor ecologische projecten

Gepubliceerd op 24 januari 2022

Sinds 2019 kiest Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits ervoor om  de Vlaamse steun voor bedrijven meer te richten op innovatie en duurzaamheid.

Die focus is ook duidelijk merkbaar in de cijfers, bijna driekwart van de steun  gaat naar innovatie. Het gaat om 298 miljoen euro innovatiesteun op een totaal van 415 miljoen euro.

Twee op de drie dossiers voor innovatiesteun zijn van kmo’s.

Ook het aandeel van steun voor ecologische projecten stijgt sterk, in 2019 ging het nog om 24,5 miljoen euro steun, in 2021 al om 38 miljoen euro. Dat is een stijging met meer dan de helft.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

>> Alle info en cijfers: zie persbericht in bijlage

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2023

Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen negende Europese regio

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben in 2022 een recordaantal van 2.604 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EPO). 66,4 procent van die aanvragen kwam van bedrijven of organisaties uit Vlaanderen. Vlaanderen was daarmee goed voor de negende plaats onder de belangrijkste Europese regio's.
06 oktober 2022

Innovatiegraad Vlaamse ondernemingen stijgt naar 75%

De totale innovatiegraad bij Vlaamse ondernemingen bedraagt 75% voor de periode 2018-2020. Dat blijkt uit de meest recente Innovatievragenlijst (Community Innovation Survey - CIS). Deze vragenlijst gaat na in welke mate Vlaamse ondernemingen investeren in innovatie.
26 september 2022

België stevig op 5de plaats in European Innovation Scoreboard 2022

Jarenlange gezamenlijke inspanningen van kennisinstellingen, bedrijven én overheden lonen: België blijft in 2022 in de kopgroep ‘innovatieleiders’ binnen de EU, op een 5de plaats binnen de Europese Unie, voorafgegaan door Zweden, Finland, Denemarken en Nederland. Dat blijkt uit het net verschenen European Innovation Scoreboard 2022.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.