Een derde van Vlaamse handelaars heeft eigen webshop

Gepubliceerd op 14 april 2022

VLAIO organiseerde 5 webinars ‘Eerste Hulp Bij Online verkoop’. De 5 webinars trokken telkens ongeveer 800 ondernemers aan en werden nadien online op YouTube geplaatst  >> bekijk hier 

Een derde van de detailhandelaars in Vlaanderen heeft een eigen website met een eigen webshop. Dat blijkt uit een onderzoek van VLAIO dat Vlaams minister van Economie Hilde Crevits liet uitvoeren bij 1100 handelaars.

Voor 6 op de 10 handelaars was de coronacrisis de aanleiding om meer werk te maken van online activiteiten. Vooral leeftijd blijkt een drempel om digitalisering binnen de zaak te omarmen.

Om ook specifieke doelgroepen zoals 50-plussers, starters of marktkramers te stimuleren meer online met hun zaak aan de slag te gaan, verlengt minister Crevits de eerder succesvolle campagne ‘Het internet. Ook uw zaak’ met 2 jaar.

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.