Flanders Technology & Innovation festival zet Vlaamse expertise tien dagen lang in de kijker

Gepubliceerd op 15 maart 2024

Deze middag werd in het Gentse Wintercircus het officiële startschot gegeven van het tiendaagse Flanders Technology & Innovation festival. Het technologie- en innovatiefestival moet de Vlaamse expertise in beide domeinen tien dagen lang in de kijker zetten.

Het festival vindt van 15 tot en met 24 maart plaats in zes verschillende steden (Gent, Kortrijk, Hasselt, Antwerpen, Leuven en Brussel). In iedere stad worden de lokale ecosystemen belicht.

Zo wordt Antwerpen een ontmoetingsplaats voor financiers en start- en scale-ups, terwijl Brussel onder meer inzoomt op artificiële intelligentie. Leuven zet gezondheid en welzijn centraal, Hasselt gaat voor circulariteit, energie en mobiliteit en Gent focust op gezondheidstechnologie en bio- en agrotechnologie. In Kortrijk, ten slotte, wordt de entertainmenttechnologie in de kijker gezet.

Als afsluiter vindt op 23 en 24 maart een slotfestival plaats in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen.

Het festival is een opvolger voor de Flanders Technology beurs die meer dan 40 jaar geleden, ook in Gent, voor het eerst plaatsvond. De bedoeling is dat het festival voortaan tweejaarlijks plaatsvindt.

Het volledige programma, met meer dan 90 evenementen, is terug te vinden op fti.events.

(c) Flanders Technology & Innovation

Dit kan je ook interesseren

19 december 2023

Vlaanderen richt met zeven bedrijven techonderneming 'FTI' op

De Vlaamse Regering heeft samen met zeven privé-investeerders de besloten vennootschap (BV) ‘Flanders Technology and Innovation’ opgericht. De vennootschap wordt een belangrijke katalysator voor investeringen in technologische en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.
13 juni 2023

FTI Express kondigt 'Flanders Technology and Innovation' innovatiefestival aan

Met een treinrit tussen Gent en Antwerpen is vandaag de campagne "Flanders Technology & Innovation" (FTI) afgetrapt. Volgend voorjaar moet het project resulteren in een groot festival in zeker vijf Vlaamse steden, zowel gericht naar ondernemers als het grote publiek.
02 december 2022

Vlaamse Regering doet oproep aan bedrijven om samen in FTI te investeren

De Vlaamse Regering heeft beslist om rond “Flanders Technology & Innovation” een autonome vennootschap op te richten. De Vlaamse Regering wil potentiële private investeerders vanaf nu de kans geven om de vennootschap mee op te richten en organiseert daartoe een open call.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.