Gepersonaliseerde geneeskunde: eerste interactieve workshop SAPHIRe

Gepubliceerd op 15 maart 2019

Europese regio's Experts en beleidsmakers uit 19 verschillende Europese regio’s en landen verzamelden in het Paleis der Academiën te Brussel.

Op 12 en 13 maart verzamelden experts en beleidsmakers uit 19 verschillende Europese regio’s en landen zich in het Paleis der Academiën te Brussel voor de eerste interactieve workshop van het SAPHIRe consortium.

SAPHIRe, een Europees project, wil de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde faciliteren door de expertise van verschillende Europese regio’s te bundelen en interregionale samenwerkingen te bewerkstelligen.

Op de agenda tijdens de tweedaagse: brainstorm en discussie over de meest prangende barrières die de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde in de weg staan, en wat de beste aanpak rond deze barrières is.

Gepersonaliseerde geneeskunde

Meer info is te vinden op onze pagina over "gepersonaliseerde geneeskunde" en op de projectpagina "SAPHIRe: de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in Europese regio’s"

De conclusies van de workshop zullen binnenkort te vinden zijn op onze website: www.saphire-eu.eu

Day 2 of the SAPHIRe workshop kicks off with a presentation by Prof Joris Vermeesch, Centre of Human Genetics, KU Leuven #PrecisionMedicine #genomics #personalizedmedicine #personalisedmedicine #personalisedhealth @EU_Commission @publichealthni @CPerMed @JolienRoovers @JanBailie pic.twitter.com/36BkDVbuki

— SAPHIRe (@projectSAPHIRe) 13 maart 2019

 

Kathleen D'Hondt
Navorser
Afdeling Onderzoek
Cynthia de Ghellinck
Beleidsmedewerker
Afdeling Onderzoek
Jolien Roovers
Beleidsmedewerker
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.