Hoorzitting 'Stand van zaken circulaire economie'

Gepubliceerd op 01 december 2023

Circulaire economie is een model van productie en consumptie, waarbij bestaande materialen en producten zo lang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, hergebruikt, hersteld, opgeknapt en gerecycleerd om meer waarde te creƫren. Op deze manier wordt de levenscyclus van producten uitgebreid.

Over de stand van zaken van de circulaire economie in Vlaanderen naar aanleiding van het Europese voorzitterschap in 2024 houden de leden van de commissie een hoorzitting met

  • Brigitte Mouligneau, transitiemanager Circulaire Economie bij Vlaanderen Circulair
  • Karel Van Acker, professor aan de KU Leuven en coƶrdinator van het Steunpunt Circulaire Economie
  • Kris Bachus, professor Milieubeleid aan de UAntwerpen
  • Eva Verraes, directeur van HERWIN
  • Patrick Van den Bossche, strategisch adviseur Green Transformation bij Agoria.

Bekijk het videoverslag

Mieke Houwen
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
22 mei 2023

Circulaire economie en recycling centraal op Raad Concurrentievermogen

Vandaag kwamen de Europese ministers samen in Brussel voor de Raad Concurrentievermogen. Op het programma stonden onder andere besprekingen over de Critical Raw Materials Act (CRMA), de Net-Zero Industry Act (NZIA) en de Ecodesign verordening.
25 november 2022

18,4 miljoen euro voor 22 Vlaamse circulaire projecten

De Vlaamse Regering geeft 18,4 miljoen euro steun aan 22 circulaire projecten. Die projecten richten zich onder meer op minder verbruik van grondstoffen, hergebruik van materialen of herbestemming van onderdelen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.