Reflectiepaper '2030 Digital Compass: the European way for the Digital Decade'

Gepubliceerd op 26 mei 2021

Op 9 maart 2021 publiceerde de Europese Commissie ‘2030 Digital Compass: the European way for the Digital Decade’ waarin ze de doelstellingen inzake digitalisering voor de komende 10 jaar scherp stelt.

De Commissie focuste zich daarbij op 4 deeldomeinen: vaardigheden, infrastructuur, bedrijven en overheid.

Daarnaast moet er ook een duidelijk rechtenkader komen voor binnen de digitale samenleving en wordt er gekeken hoe deze doelstellingen kunnen opgevolgd worden.

Om te wegen op het debat over deze richtlijnen is er een consultatie georganiseerd binnen Werkgroep 5 – Digitalisering van het Vlaams EU-platform wat geleid heeft tot een reflectiepaper.

Daarin wordt er dieper in gegaan op de verschillende doelstellingen, wat er aan de tekst ontbreekt en welke wijzigingen nodig zijn. Deze tekst tracht de visie van Vlaamse stakeholders in één gezamenlijke tekst over te brengen en zo de link tussen Vlaanderen en Europa te versterken.

Deze reflectiepaper is hieronder te downloaden.

Simon Verschaeren
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

27 september 2023

Vlaanderen kijkt vooruit naar tiende Europese Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie

Hoewel Horizon Europa (= het negende Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie) nog maar halverwege is, zijn de werkzaamheden voor de opvolger nu al gestart. Tijd voor Vlaanderen om - net zoals in het verleden gebeurde voor het huidige Horizon Europe programma - na te denken over de grote lijnen van het toekomstig Kaderprogramma. Onze inzichten brachten we samen in deze publicatie.
13 januari 2020

Vlaamse reflectienota 'vernieuwde Europese onderzoeksruimte'

Samen met alle belanghebbenden heeft het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) een Vlaamse reflectienota uitgewerkt over de vernieuwde Europese onderzoeksruimte. 
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.