Excellerend onderzoek

Filter items

Het regeerakkoord “Vertrouwen, verbinden, vooruitgaan” 2014-2019 is even duidelijk als ambitieus: In 2020 wil Vlaanderen tot de top vijf van Europese regio’s horen met een werkzaamheidsgraad van 76% en een besteding van 3% aan onderzoek en ontwikkeling. We kunnen alleen een sterke economie uitbouwen door middel van een excellente kennisbasis, een ondernemende cultuur en voldoende (menselijk) kapitaal, geïnvesteerd in bedrijven. 

We moeten investeren om te onderzoeken en te innoveren. Zo willen we een antwoord bieden op maatschappelijke uitdagingen en ondernemerschap activeren.  Dat betekent ook dat we investeren in de kennisbasis van ondernemingen om voorop te kunnen lopen in de economie van morgen en in excellent onderzoek van onderzoekscentra en universiteiten, zodat zij hun maatschappelijke rol kunnen blijven spelen. Maar niet te vergeten, we bouwen aan een sterkere kennisbasis door een betere aansluiting tussen het economisch weefsel en excellente onderzoekscentra en universiteiten uit te werken.

Excellentie in de kennisbasis

Excellentie vormt het sleutelwoord bij wetenschappelijk onderzoek. Vlaanderen heeft de ambitie om aan de hand van dit criterium het meest excellente onderzoek te financieren. Of het nu gaat om het aanmoedigen van internationaliseringen of het uitbouwen van nieuwe onderzoeksinfrastructuur,... excellentie is het uitgangspunt.

Investeren in onderzoek en innovatie

Om er voor te zorgen dat er blijvend kan geïnvesteerd worden in onderzoek en innovatie, sloot de Vlaamse Regering nieuwe convenanten voor 5 jaar af met deze Vlaamse wetenschappelijke en/of onderzoeksinstellingen: imec, VIB, KMDA en het VLIZ. Met het AMS werd een convenant voor 6 jaar afgesloten.
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.