Methusalemprogramma

Filter items

Het Methusalemprogramma, van start gegaan in 2006, biedt ervaren Vlaamse toponderzoekers een structurele financiering voor een lange duur.

Zelfs de meest ervaren wetenschappers blijven sterk afhankelijk van projectfinanciering en besteden kostbare tijd aan het zoeken naar noodzakelijke financiering voor hun onderzoeksgroepen. Daarom werd Methusalem gecreëerd.

Het Methusalemprogramma geeft aan excellente onderzoekers die tijdens hun loopbaan hebben aangetoond dat ze een onderzoeksgroep kunnen leiden een langlopende vorm van persoonsgebonden financiering om hen minder afhankelijk te maken van externe, projectmatige financiering.

De middelen worden aan de Vlaamse universiteiten toegekend op basis van de verdeelsleutel van de Bijzondere Onderzoeksfondsen. De universiteiten krijgen de verantwoordelijk hun meest uitmuntende onderzoekers te selecteren. Hun onderzoek dient van kwalitatief hoog niveau te zijn en ze moeten aantonen dat ze hiervoor binnen de bestaande financieringskanalen middelen kunnen verwerven.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.