Meldpunt belemmerende regelgeving

Filter items

Belemmeringen

De transitie van een economie gebaseerd op fossiele grondstoffen en ongesloten waardeketens naar een biogebaseerde economie met biomassa als grondstof en gesloten waardeketens is een complex en langdurig proces.

Naast technische uitdagingen en innovaties, werpt regionale, nationale en internationale regelgeving belemmeringen op die deze transitie in de weg staan of zelfs op punten verhinderen.

Meld hier de belemmeringen die u ervaart

Oplossingen

Op vraag van voormalig minister-president Peeters werd een Vlaamse werkgroep opgericht waarin belemmeringen in de regelgeving en uitvoeringsprocessen zullen geïnventariseerd en geanalyseerd worden en oplossingsmogelijkheden onderzocht worden.

Hiervoor werkt het departement EWI samen met andere betrokken departementen en organisaties zoals FlandersBio, vleva, Bio Base Europe, Ghent Bio-Economy Valley en Provinciale ontwikkelingsmaatschappijen.”

Dit meldpunt is hét loket voor bedrijven om klachten over regelgeving in te dienen. Het gaat bijvoorbeeld om klachten over onduidelijke regelgeving of ingewikkelde procedures.

Signaleer knelpunten of belemmeringen

Om de transitie naar de biogebaseerde economie te faciliteren is niet alleen het wegnemen van de bestaande belemmeringen van groot belang maar is het tevens van belang nieuwe knelpunten snel op te sporen.

Meld hier de belemmeringen die u ervaart

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Lieven Top

Afdeling Strategie en Coördinatie
Adviseur
0477 36 02 78